Asbestinventarisatie Type G, de basis voor een asbestbeheersplan

Sinds 1 maart 2017 is er veel veranderd rondom de wetgeving van asbest, waaronder ook de benaming van de asbestinventarisaties. Er bestonden voorheen vier aanduidingen voor de soorten onderzoeken: Type A, Type B, Type G en Type 0. Sinds 1 maart zijn deze types gewijzigd en worden de bij de inventarisaties aangetroffen asbesthoudende stoffen, aangeduid in klassen. Asbestinventarisatie Type G wordt hierdoor niet meer gebruikt.

Wat was asbestinventarisatie Type G?

Een asbestinventarisatie Type G was een uitbreiding op een volledige asbestinventarisatie Type A. Type G werd als asbestonderzoek gebruikt om de basis te vormen voor een asbestbeheersplan. Het doel van een asbestinventarisatie Type G was het inzichtelijk maken van de risico’s van de aanwezige asbesthoudende toepassingen in een gebouw, schuur of loods. Oftewel, er werd een asbestbeheersplan opgesteld. Door een beheersplan worden gebouweigenaren aan het denken gezet over hoe om te gaan met de aanwezige asbest en hoe dit in de toekomst beheerst kan worden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de gebruikers of medewerkers van het pand.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over asbestinventarisaties of overweegt u een asbestbeheersplan te laten opstellen? Verhagen Milieu Advies is u graag van dienst! Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Materiaalanalyse

Uw materiaalanalyse met zorg uitgevoerd.

Asbestinventarisatie

Elke asbestinventarisatie op maat gemaakt.

Asbestonderzoek

Uw adviseur voor al uw asbestonderzoeken.

Risicobeoordeling asbest

Laat de eventuele risico’s van asbest voor gebruikers onderzoeken en beoordelen.

Validatiemeting

Deskundig wordt uw validatiemeting uitgevoerd.