Asbestinventarisatie Type A, bij waarneembare asbesthoudende toepassingen

Bent u op zoek naar een asbestinventarisatie Type A? Dan kunnen wij u melden dat sinds 1 maart 2017 de verschillende schema’s van de asbestinventarisaties zijn samengevoegd tot één schema. Hierdoor bestaat de asbestinventarisatie Type A niet meer. Voorheen werden de resultaten van de aangetroffen asbeststoffen ingedeeld in vier types, namelijk: Type A, Type B, Type 0 en Type G. Deze types werden gebruikt om aan te duiden hoe het asbest verwijderd moest worden en binnen welk tijdsbestek.

Door het samenvoegen van de schema’s, moeten er andere richtlijnen worden gevolgd. Wij leggen u graag uit wat er is veranderd.

Wat is er nu anders vergeleken met de asbestinventarisatie Type A?

Een asbestinventarisatie Type A werd ingezet voor de direct waarneembare asbesthoudende toepassingen. Bij dit type onderzoek werd er gebruikgemaakt van handgereedschap en -wanneer nodig- werd er met licht destructief onderzoek materiaalmonsters genomen. Sinds de asbestinventarisatie Type A niet meer bestaat, worden alle asbestinventarisatierapportages opgesteld aan de hand van de richtlijnen zoals vermeld het Certificatieschema voor het Procescertificaat Asbestinventarisatie als bedoeld in artikel 4.27 van de Arbeidsomstandighedenregeling. Hierin wordt tegenwoordig een asbestonderzoek ingedeeld met klasses.

Wilt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren of wilt u meer informatie over de verschillende typen onderzoeken? Neem dan contact op of vraag een vrijblijvende offerte op om de kosten voor een asbestinventarisatie te ontvangen.

Vraag vrijblijvend de kosten op voor een asbestinventarisatie!

Materiaalanalyse

Uw materiaalanalyse met zorg uitgevoerd.

Asbestinventarisatie

Elke asbestinventarisatie op maat gemaakt.

Asbestonderzoek

Uw adviseur voor al uw asbestonderzoeken.

Risicobeoordeling asbest

Laat de eventuele risico’s van asbest voor gebruikers onderzoeken en beoordelen.

Validatiemeting

Deskundig wordt uw validatiemeting uitgevoerd.